Malý divadelní spolek připravuje uvedení hry o Jacku Rozparovači. Zatímco se herci pod vedením svého režiséra připravují a řeší své půtky, dojde ke skutečné vraždě toho nejnesympatičtějšího člena ansámblu, který všechny štval. Tento člen měl na každého nějakou špínu a motiv k zabití tedy mají všichni. Policie bude mít tak obtížnou práci. Ale vy, jako diváci, máte jediný úkol: nechat si dostatečně vyhládnout…
Tohle představení staví totiž především na jedinečné atmosféře, ve které se odehrává: ve sklepení Počernického pivovaru. U nejdelšího jídelního stolu v Čechách, v prostorách bývalé ledárny, sehraje divadlo parta herců. A tam, kde u normálního divadla padne opona a přestavují se kulisy, tak tady přijde obsluha a donese vám něco dobrého. Součástí vstupenky je totiž čtyřchodové menu staročeské kuchyně, plus neomezené počernické pivo (přičemž Černá Bára je opravdu excelentní).
Podobným gurmánským zážitkem je i první představení souboru, Vražda v Počernickém pivovaru, taktéž připravené na míru prostorám i chuťovým buňkám návštěvníků.
Hra samotná je lehce úsměvná, a málokdo ví, že ji má na svědomí herečka Stáňa Jachnická, pro kterou bylo napsání scénáře velkou výzvou. Představení může být i kapku nebezpečné pro diváky sedící příliš blízko, a dokonce bude vyžadovat i maličko týmové spolupráce. (Účast firemních nebo přátelských skupin není podmínkou, ale je vítaná.)
V komorním prostoru pro 30 lidí k sobě mají diváci i herci tak nějak blíž – ale vyhrává ten, kdo je nejblíž krbu. Těžko se vám na jiném divadle stane, že budou divadelníci kontrolovat, jestli už máte snědeno a vrátili se všichni z kuřácké pauzy, aby se mohlo pokračovat v programu. Samotnou bojovkou je pak najít vůbec v katakombách toalety.
„Rozparovač v pivovaru“ je zkrátka dost výjimečný a komplexní zážitek, který má především zaujmout diváky k další návštěvě restaurace a pivovaru, což byl hlavní záměr. A ten se, myslím, povedl.
Ve Sládkově sklepě v Počernickém pivovaru v Panském dvoře v Dolních Počernicích.
Scénář a režie: Stanislava Jachnická